östersund and winter

Det finns några gånger i livet som livet står stilla. Då det bara finns en sak som är viktigt, och man prioriterar det. Tiden stannar. Min prioritering just nu är min nära person som ligger på sjukhus. Livet fortsätter säkert på som vanligt men för mig är det nog bra att jag får koncentrera mig på att tänka och samla förvirrade tankar.



Det slår mig att jag faktiskt är 50% jämte. Tyvärr kan jag inte så mycket om mitt ursprung men jag tror att det finns i blodet. Skulle vara intressant att se vilka egenskaper hos mig som kommer härifrån. Lika stolt som jag är över att hälften av mig har sitt ursprung i Höga Kusten, lika stolt är jag att säga att min pappa är jämte. Om jag skulle veta mer om historian och kulturen skulle jag vara ännu mer stolt.


Det här har hänt idag: 

på sjukhuset

guitar hero med bästa kusiner

Flisa orkade inte se hela filmen.


Nyårsdagens härliga rymd

På min promenad i det kalla snölandskapet kom den här sången till som är en längtan efter att få uttrycka min förundran över att Gud är så stor, och att han är min Gud. 

Your presence’s resting here upon my shoulder

My mind is weak at the glimpse of your throne

When I am all alone, I hurt myself and driving without angels

Still you are there with me to comfort me, to guide me, to lead me to your heart.

Lord, how I love the quiet place when you whisper things of love to me

And when I see your beauty I am filled with wonder

It’s obvious you take my breath away.

Det är fantastiskt hur bara en dags skillnad kan ordna så att det blir ett nytt år. I år hade jag inga förväntingar på detta nyårsfirande, jag ville bara ha en positiv inställning och ett öppet hjärta för vad Gud ville göra. Jag hade inte kommit på några nyårslöften de sista skälvande timmarna innan tolvslaget, men när jag var med i lovsången som spelades i kyrkan på Unite, efter att festen var slut, stod jag på knä inför honom och så gav den helige ande mig orden som jag fick ge till min Jesus.

Jag vill lova DIG

Det är mitt enda nyårslöfte och min längtan för det här året. Att falla ner inför honom vara i hans närhet.



Aaron Jayne predikade igår, här är min anteckningar. Det var riktigt bra! Han berättade också en historia om ett lejon som hade en pudels hjärna. Bli det lejon du redan är var budskapet.

"Vi lever våra liv varje dag utan att behöva tro. Faith. ...På kyrkogården finns den största skatten. Där finns potential. Där finns idéer som inte satts i verket, drömmar som aldrig uppfyllts, sånger som aldrig sjungits o.s.v. ...Gud vill att du ska göra nya saker, han bryr sig inte om saker som du har gjort tidigare. Han vill se dig göra mer! ...Många mnskr begränsar oss. Men så ska det inte vara. Det enda som ska begränsa oss är Gud. Och han sätter två begränsningar på oss. Ef. 3:20. De två sakerna är vad du ber och vad du tänker/drömmer om. Vi tänker för smått. Vi drömmer för smått. Vi ber om att Gud ska ge oss mer kraft, mer kärlek-men det är fel! Vi har redan fått allt kraft och all kärlek. Varför kliver vi inte ut i Kristi fullhet? ...Om den här boken(Bibeln) säger att jag är kungligvärdig och rättfärdig, då är det stolthet och högmod om jag säger emot det. Vi säger att det är ödmjukhet, men det är falsk ödmjukhet. Jag tänker börja vandra i den kraft gud har berett för mig. Gud är inte imponerad av det du har gjort tidigare. ...Oavset hur många som älskar dig, ska du se på Jesus. Gud tog inte med dig direkt upp till himlen, han lämnade dig på jorden för ett syfte. ...Allsmäktig=alltid full av kraft. Du kan inte ana vad som finns i djupet på insidan av den mnska som sitter bredvid dig. Gud gömmer en potential i mnskor. Vad du gör med den är din gåva till Gud."


RSS 2.0