Sälen 2011


Lyssnar på bästa P.O.D. -Lovely. Kollar Svaleskär för att få sommarkänsla.
Träffade två farbröder i kyrkan idag. Dom spelade dragspel och gitarr och jag var förvånad att jag tyckte det var så fint! Pratade med han Lennart efteråt, skön person!
Now about...
...Fjällen!
åh, leende ner för backarna på snowboard
FRIHET
underbara barn
sol
gemenskap
andas ut, läsa
snöflingor i luften och gnistrande vita fält
människor i fina jackor
dimma, vind mot mitt ansikte
frisk luft
utsikt mot backen utanför vårt fönster
musiken från Pink Park
så värt!!
Det sammanfattar en vecka i Sälen m. Åbylundskyrkan 47 pers. februari 2011.

Dumpster diving & Boosta ditt ego?

Hittade en intressant sida. CAMINO inspiration för smartare livsstil. De har ett magasin och deras tänk är Ekologiskt - Energisnålt - Klimatsmart - Miljömärkt - Second Hand - Fair Trade. De har även bloggare som gör intressanta inlägg och ett klipp som jag hittade var detta: http://www.youtube.com/watch?v=l-2ihrfwr-w&feature=player_embedded

 

Handlar om en kille (Carl Åkesson) som uppskattar att han sparat ca 24.000:- (!) i matpengar på sex månader på att plocka mat som affärer slänger i containrar. Bra initiativ för start till debatt om hur vårt samhälle är uppbyggt och hur vi icke-förvaltar våra pengar i västvärlden. Har bara hört lite om dumpster diving förut, undrar om detta fenomen är något som görs av många människor i Sverige som en protest-grej mot att affärer slänger så mycket mat.

 

Kommer ihåg storyn för ett par år sen om ett visst företag som lagt ut gift i sina sopor för att hemlösa inte skulle plocka mat i deras containrar. Vilken fruktansvärd människosyn... Vet av erfarenhet att det finns flera företag som är väldigt generösa och dagligen skänker bl.a. bröd till hjälporganisationer som Hela människan Västerås och S:ta Klara kyrkas arbete. Det borde finnas fler såna företag, ja, alla borde göra det.

 

Och grejen är att, vi behöver inte sitta och klaga på alla rika personer och företag som inte bidrar till att hjälpa människor i nöd. Visst kan vi skriva, uppmärksamma och starta debatt om detta, men vad man glömmer är att

det måste börja med dig.

Även om du har en liten plånbok och kanske precis så du klarar dig den här månaden så kan du ge en del av dina pengar till någon som behöver dem bättre än du. Häromdan köpte jag Situation Sthlmhttp://www.situationsthlm.se/ en tidning som säljs av bl.a. hemlösa i Stockholm, Västerås och några andra ställen. Kostar 40kr varav hälften går till säljaren. Och det finns så mycket mer du kan göra!! Bara fantasin och ditt ego som sätter gränser..

 

Så istället för "Boosta ditt Ego", jag gillar bättre "Others first!"




Sjuuukt mycket att göra (not!)

Har varit sjuk i några dagar och hoppas därför inte det här inlägget blir sjukt tråkigt ;D men ska göra mitt bästa. Måste iallafall få skriva och underhålla min skapande-ådra.
Första dagen sjuk sov jag typ hela dan, desto mindre på natten då jag hade värsta feberfrossan ever.. Försökte tänka att det kunde vara positivt om jag ska jobba med svårt sjuka barn; att jag vet iaf litegrann hur det känns och kan ha större medkänsla.
Andra dagen: Phonecalls- syrran och Mamma, som sa att hon varit med jobbet på en klättringslokal och att hon hade klättrat ända upp på klätterväggen- you go mama!
Tredje dagen: M kom och överraskade med allahjärtans kakor och vi lunchade. Städade även hela lägenheten. Det var mitt sätt att bestämma mig för att bli frisk. Var lite piggare så på kvällen bjöd M mig på Pizza Hut, love you honey!
Fjärde dagen och förhoppningsvis sista dagen hemma har jag kollat in en massa intressanta bloggar och hjälporganisationer. Planerar även för programmet vi ska ha hand om i fjällen.
Okej, det var ungefär as good as it gets..
I övrigt har jag nysit hostat snorat haft feber stapplat mig fram och haft ont i huvet i fyra dagar, men är på bättringsvägen. Den vägen som förhoppningsvis leder till fjällen om fyra dagar!!

 

Fick detta mms av M häromdan, och när jag kollade i kassen hon handlat åt mig, hade hon stoppat ner några godbitar som hon vet att jag tycker om, hon e la för go!

 


En ovanlig syn i centrala Norrköping

På väg hem från min shoppingrunda idag fick jag se en tjock rök mitt i centrala Norrköping. Det var avspärrat ett helt kvartér och jag såg minst 5 polisbilar, 3 brandbilar och 3 ambulanser. När jag gick lite närmare såg jag människor som samlats för att se på när brandmännen försökte stoppa branden som hade utbrutit i en ateljé. Just den ateljén kikade jag in i när jag gick förbi på den gatan någon timma tidigare. Det var lite otäckt att se all rök och tanken att bränder sprider sig så fort. Brandmannen som stod på en skylift tog i med all sin kraft med en hacka för att krossa fönstren ovanför ateljén. Det var väldigt dramatiskt men vad jag förstod på nyheterna sen hade ingen kommit till skada i branden.

Lite shopping var bra för mina nerver :) Hittade ett par fina stövlar som jag behövde efter som mina andra skor är sönder. Och två par leggings. Och så köpte jag en supernajs bodylotion på The Body Shop. Och.. Och.. Ha det så kuult på returangen!
Btw, betalade för ett medlemskap i The Body Shop, tyckte det var värt det eftersom de står för så bra grejer. De jobbar bl.a. för att stoppa sexhandeln och för att skydda unga trafficingoffer. A Mary-star to that! Fick dessutom en goodie-bag med lite hudvårdsprodukter, prover, smink, make-up rådgivning och sminkning och erbjudanden- i like!!

Den hemlige miljonären

Hittade en spännande serie på kanal5play.se: "Den hemlige miljonären". I det första avsnittet får vi följa Ola som är miljonär och får möta människor som inte alls lever i samma standard som han själv. "Jag har undvikit den världen, hemlösa, tunnelbanan" Han köper "Situation Stockholm", hemlösas tidning för första gången.
  • Ny gemenskap, har dagverksamhet och dit får hemlösa och missbrukare komma och ta en dusch, få nya kläder m.m.
  • Convictus, hjälper hemlösa med bl.a. avgifter. Man får se när Ola följer med dem för att dela ut fika i ett illegalt husvagnsområde
  • S:ta Clara kyrka http://www.klarakyrka.se/ har ett stort socialt arbete med många volontärer. Ola träffar Elise som är en underbar äldre kvinna. Hon berättar att vändpunkten i hennes liv var när hon mötte Jesus. Ola är med och gör mackor som de delar ut på Malmskillnadsgatan, där det finns många prostituerade. De kallar Elise för mamma. (Jag har också brett mackor på Klara och delat ut på plattan)
Ola blev berörd av människornas livsöden och skänker pengar till dem han tycker förtjänar en uppmuntran.
Ett mycket fint program.


Stylisterna

Min tv4play sevärdhet nu är Stylisterna. Jag gillar inte allt som programmet står för, men det är roligt att kolla på och ett helt okej svenskt alternativ till Top Model. Sen är det inte fel att en av mina favoritbloggare; Andreas Wijk gjort jingeln till programmet.

"You gonna like my styyyyle" :P

Trött men lycklig

Kändes som att det var dags för uppdatering just idag. Humöret ligger på en balanserad linje. Jag är varken rasande-upprörd över världens orättvisor, nere i ett mörker av lögner eller uppe i det blå och tror att jag har superhjälte-krafter. Och det känns bra. Att få bara vara. Inte behöva ha massor av jobbiga tankar eller relationer som är svåra.
Trött. Men Tacksam för livet.
Kommer att tänka på ett ställe i Bibeln en text som är ytterst relevant idag, med alla samhällets funderingar om hälsa, lycka, självbild m.m.
Du såg mig innan jag föddes,
i din bok var de redan skrivna,
de dagar som hade formats
innan någon av dem hade grytt.
Dina tankar, o Gud, är för höga för mig,
väldig är deras mångfald.
Vill jag räkna dem är de flera än sandkornen,
når jag till slutet är jag ännu hos dig.

Psaltaren 139:16-18

Det, mina vänner, är äkta lycka. Att få omslutas av vetskapen att "Du finns alltid med mig, hos mig". Du tror på mig.

RSS 2.0