LP-skivor, Julsånger och Packning

Jag bara måste skriva det här som gör mig så glad. I övergår så hittade jag några gamla LP-skivor i Magasinet hemma hos oss där vi bor nu. Jag tog in dem och började spela dem. Blev överlycklig när jag upptäckte att några av mina favoriter fanns. Först lyssnade jag på Forever Young  Alphavilles platta. Igår hittade jag I wanna dance with somebody med Whitney Houston. Och idag såg jag att jag hade Bryan Adams Heaven. Åh, jag hamnade verkligen i himlen när jag fick höra de sångerna.

Igår träffade jag min kära vän Miriam i Stockholm. Det var så roligt att träffa henne! Vi fikade, såg på vakterna klockan 12 utanför slottet och andades in sthlm. Och Mirre kom på en idé, att vi skulle ställa oss och sjunga julsånger. Så vi sjöng på flera ställen i gamla stan och tjänade faktiskt en hel del pengar. Det var så roligt! Jag älskar såna spontana grejer där allt kan gå fel men då det ofta lyckas. Haha, det var så galet och jag ska alltid minnas det.


Idag packar jag och imorgon åker vi norrut. Hem. Äntligen. Blir där en vecka. Nu ska jag bara komma på nyårslöften. Det var ju ett år sen sist.

Julspecial

God Jul och Gott Nytt År! Jag ska förklara vad jag menar med det. Jag önskar att du ska få slippa ångest, ensamhet, tunga tankar och trasiga relationer och få uppleva hopp, ljus och frid i ditt hjärta.

Den första julen handlade inte om att ha ett polerat hem och ett överflöd av julmat på bordet. Jag tror att det den första julen var kallt och bedrövligt. Då fanns inga stickade vantar som matchade till Marias snygga mammaklänning. Ingen god mat, inget varmt hem. Men en samlad familj och fina presenter. Det är nog det sista i den bilden vi valt att föra vidare som en tradition. Var en vis man/kvinna du med och gå med presenter till Norge, eller iallafall till någon som du vet behöver det. Idag finns det många som behöver en uppmuntran från dig. 

Varje jul läser vi julevangeliet. Men den här julen funderar jag på vad den berättelsen egentligen betyder. Jesus är lika viktig för mig resten av året, så varför firar jag jul? Kanske just för att uppmärksamma och påminna mig själv och andra om vad det handlar om. Det finns så mycket mer än själva stallet och krubban. Det måste vara mer än en fin berättelse, för varför ska vi annars varje år om och om igen höra på den där berättelsen om när Maria och Josef skulle få barn? Här kommer lite mer som vi kanske inte alltid hör på julen.

Sakarias och Elisabet var släktingar till Maria och Josef. Elisabet kunde inte få barn, men de bad och levde som Gud ville så han gjorde ett under. Elisabet blev gravid lite innan Maria också blev det. Sakarias och Elisabet fick en son som hette Johannes. Han var utvald av Gud att berätta för människor om Jesus. Sakarias trodde inte på det när Gud sa till honom att de skulle få ett barn, så under hela Elisabets graviditet kunde han inte prata. När Johannes föddes fick han tillbaka sin röst och en del av det han sa om det här barnet var då: "..du ska bana väg för Jesus och ge hans folk kunskap om frälsning, att deras synder är förlåtna, för vår Guds innerliga kärleks skull. I kraft av den ska en soluppgång från höjden besöka oss, för att ljus ska skina över dem som sitter i mörker och dödsskugga och styra våra fötter in på fridens väg." Luk.1:76-79 
Visst är det fint? Det här står också i en profetia om Jesus som skrevs långt innan han föddes. Det är ord som varit speciella för mig den här julen och jag hoppas att det kan bli något som du kan ta till dig också.

"Det folk som vandrar i mörkret ska se ett stort ljus, över dem som bor i dödsskuggans land ska ljuset stråla fram."
Jes. 9:2

Jag tror att du som jag ibland inte vet hur du ska klara av att orka med allt jobbigt som händer. Vi förlorar dem vi älskar, människor sårar oss, vi känner oss ensamma och värdelösa, vi är stressade och trötta. Alla har vi sår på insidan som kanske inte har läkt. Men du ska inte tro på allt dina tankar säger. När jag känner ångest så ser jag inte ljuset i tunneln längre fram. Allt är bara becksvart mörker. Då är det så skönt att veta att Jesus kan byta ut ångest och ersätta den med frid. Han är det ljus som det står om i Bibeln. Han har kommit för att ge glädje till de fattiga, frihet till de fågna, syn till de blinda, frihet till de betryckta och förkunna ett nådens år från Herren. (Luk. 4:18-19)

Han bryr sig om dig, vilken situation du än är i just nu. Oberoende om du är flykting, svensk, ensamstående, tonåring, pensionär, hårdrockare, ateist, muslim, kristen, dataingenjör, lärare, sjuksköterska, arbetslös, florist, bibliotekarie, pilot, tandläkare, hemlös, fotograf, studerande, kock, modell, dagisfröken, författare, butiksbiträde, teamare, langare, reseledare, försäljare, musiker, drogmissbrukare, producent, lokalvårdare, pastor, kontorist, imam, busschaufför, musiklärare, elektriker, bankman, partypingla, barnmorska, psykolog, mäklare, taxichaufför, kriminell, frisör, socionom, fritidspedagog, nunna, antikhandlare, badvakt, prostituerad eller vad du än identifierar dig med så kan du ha en relation med Jesus som har identifierat sig med dig när han kom till jorden för att vara en människa. Han gick från en härlighet som inte kan förklaras i ord, till ett liv på jorden. Därför vet han vad du pratar om när du berättar för honom om smärta, tomhet, hånfullhet, hat, förudmjukelse, avundsjuka, ensamhet, svek, dåligt självförtroende, hunger, frusenhet och ångest. Gå till honom, han vill trösta dig. Han förstår bättre än någon annan. 

"Han var föraktad och övergiven av människor, en smärtornas man och förtrogen med lidande, så föraktad att vi räknade honom för intet. Men det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig, medan vi höll honom för att vara hemsökt, slagen av Gud och pinad. Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull, straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade. Vi gick alla vilse som får, var och en gick sin egen väg, men all vår skuld lade HERREN på honom." Jes. 53:3-6

Den här julen och resten av det här året vill jag ge respekt till en person som gör under, ger mig råd, har stor makt, är Gud, alltid kommer finnas, är min fullkomlige pappa och som ger mig frid. (Jes. 9:6) Jag kan inte behålla det för mig själv. Jag måste berätta för dig om min hjälte. Han heter Jesus. Lär känna honom du också. 


Markus, Carina och Britney

"Denna dagen- ett liv". Som farbror Melker på Saltkråkan sa. Den här dagen har kanske inte varit den mest ultimata dagen man kan tänka sig, men det finns ändå små saker som man kan uppskatta. Som att få bo i ett varmt hus. Det är inte alla förunnat. Min mamma kommer dagligen i kontakt med Västerås hemlösa och missbrukare och det skär i hjärtat när vi tänker på hur de ska ha det i jul. Jag tycker verkligen inte om kyla, och ändå är det inte kallast nu. Jag skulle vilja att alla människor inte bara skänker en tanke, utan också gör vad de kan för att hjälpa någon annan idag, imorgon och hela tiden. Det skulle bli så mycket bättre om vi kunde tänka på andra istället för att tänka på oss själva för mycket. Sprid lite glädje nu i advent och även i fortsättningen. Det förändrar liv. Det låter klyshigt, men låt det inte bara vara en klysha, gör det till verklighet i ditt liv.

Ikväll vann Markus och Johanna i Stjärnor på is. Jag har gillat Markus Fagervall sen första dagen på Idol. Han har en sån otrolig känsla när han sjunger och så är han sig själv, lugn och galen på samma gång. Jag är stolt över att vara norrlänning när jag ser på honom. Så det var jätteroligt att de vann och att han vann Idol förut. Det är skönt med personer som är sig själva vart de än är, även i tv.


Jag diggar Carina Berg också. Hon är modig och söt på samma gång. Och så känns det som att hon lever sig in i det hon gör och bjuder på sig själv. Jag skulle vilja veta om hon är lika gullig annars också. 

Åh, idag klämde jag tre fingrar i en dörr, det gjorde så ont! Senare klämde jag andra handen i en stol. Inte så lyckat. Men jag kan iallafall skriva så jag har inte brutit nåt som tur är. 

I'm watching "Britney Spears: For the record" right now. Yeah, I know, I've been watching the whole night this evening. But it really made me thinking and understand how hard it is for Britney. This special life when you're so famous. She deserves better. Now she is only caught in some kind of sick world. She want freedom, but she can't get it. She is a sweet southern girl, just like somebody else. I like her. "Womenizer, womenizer.." It was really good to know a little truth about her. I thank God I'm not famous. 

Hon hade en fin relation till sin pappa. Jag såg det när hon skämtade och berättade för de andra hur han är och när jag såg hur han gav henne sin favoritfrukost. Jag är glad att jag har en hel relation till min pappa. Jag skrattar åt hans torra humor, kanske för att jag har samma. Han gillar Tele 2 reklamen som går nu. Du vet den där "Born to be cheap" med ett svart får. Och han gillar Svensson Svensson. Det är det bästa, när vi skrattar tillsammans. Men jag uppskattar honom otroligt mycket också när det är svårt och jobbigt och då han ändå finns där för mig. Jag hörde en gång att den bild man har av sin pappa är ungefär vilken bild man har av Gud. Och då är jag lyckligt lottad. Ingen kan vara perfekt förutom Gud, men min pappa har verkligen tagit hand mig och gett mig det jag behöver. Och det tror jag gjort att jag har den barnsliga tro på Gud som jag har. Att pappa ordnar allt. Han älskar mig. Jag önskar att alla som har trasiga relationer till sina pappor skulle få upprättelse och få börja tro på en Gud som älskar dig. Och om det inte går, att du ändå låter Gud få läka dina sår, för han är en pappa som du kan lita på och som aldrig kommer såra dig, lämna dig eller svika dig.
Den pappan betyder allt för mig.


RSS 2.0