Inget är som...

...en bra film en regnig dag

Som vanligt prickade Malin pricken över i:et när hon föreslog att vi skulle se en film när vi kommit hem efter en promenad i det kalla vädret. Det man vet att man får höra av henne vilken temperatur det än är "Vilken skön luft!" Vi säger att det bor en liten tant i varje människa i synnerhet i Malin.

Iallafall. Filmen. Om man utgår från titeln "The women" så skulle man kanske kunna förstå att det var en tjejfilm. Men det var den sämsta tjejfilm jag sett (min minsta favorit som Malin skulle ha sagt) Vi satt och halvsov och suckade och fällde kommentarer som "nämeh" och "vad gör hon!". Men vad skulle förvänta av en film där det står på förpackningen: När du hamnar i problem finns det bara två saker du kan lita på: dina vänninor och stora drinkar. Man kan väl säga att vårat intresse försvann på "problem". Ingen TC-film det där inte! Första gången vi skrattade var när en tjej skulle föda barn och hon skrek nåt kopiöst och alla hennes vänninor var där. En av dem sa hetsigt: "Försök slänga ut din energi på julgranen där" Det var väl för att vi var trötta som vi skrattade men det var en ganska roligt syn också.

En film som är bra däremot är "The Blind Side" med Sandra Bullock. Måste ses!!




Wohoo, säger tack från mitt hjärtas djup

Idag är tacksägelsedagen. Då kan man tänka på vad man är tacksam över. Det är nyttigt att komma ihåg och gör nåt med en när man tänker på vad man har istället för vad man inte får. Sjöng på en gudstjänst i Svenska kyrkan imorse. Det gick bra, det var kul att få sola och sjunga några sånger som jag gillar. Stor och värdig, Obeskrivlig och Säg tack blev det. Efteråt fick jag sitta på läktaren med kantorn och kolla på en vigsel och ett dop. Det var fint. På fikat satte jag mig med ett par, för mig innan okända människor. Men när jag sa att jag kommer ifrån Nordingrå, så visade det sig att de kommer ifrån Kramfors, närmare bestämt Väja, som ligger nästgårds kan man säga. Det var roligt och världen är liten och vilket sammanträffande men egentligen är jag inte förvånad, bara glad och överlycklig att Gud gör små och stora under varthelst jag går fram. Ska komma till dem på fika för det ville de. 


Ett av det största glädjeämnen jag känner just nu och har gjort ett tag, är ett annat underverk som kommer till jul. Jag ska bli moster och det gör mig pirrig och glad och excited för att vår familj ska snart få träffa detta under och lära känna den lilla människan som ska bli en del av oss. Pratade en timma med min syster innan. Hon sa att de ska köpa en barnvagn som man kan koppla på cykeln och även montera så att man kan dra den som vanligt. Jag tyckte den verkar jättebra! Smart och cool.






Vi pratade också om en serie som en vän till min syster och svåger tecknar. Han är riktigt bra. Den är så rolig. Den här var med på min systers bröllop:







På min spotify nu: Declaration of Dependence- sjukt nice album


Som...

Hittade en nerskriven dikt jag skrivit för några år sen. Tycker den lite fångar känslan lyckan och hjärtat.

Som känslan att vara nyss kommen från duschen, som ett stilla sommarregn
så känns det när ditt vatten sköljer över mig

Som att stå längst upp på ett högt berg
så är det att ha universums skapare till far

Som att dansa barfota på grönt gräs
så är den lekfullhet jag känner när jag är med dig

Som att ligga nära och känna hjärtats slag
så är det när du kommer nära mig

Som mammas nybakade bullar med mjölk
så gott smakar din godhet

Som att höra min favoritsång spelas
så är det att höra din röst

Som när en förälder stoppar om mig
så är det när du säger 'godnatt' till mig


Bloggar

Jag gillar att läsa andras bloggar. Att få njuta av vackra bilder och intressanta texter. Här är ett urval av de bloggare jag följer:

Marcus Birro
Fortsätter att förundras över denna vettiga man med åsikter som heter duga och som inte är rädd för att säga vad han tycker. Han har blivit lite av en favorit och jag önskar alltid att jag skulle springa på honom på stan.

Nåt jag tyckte var riktigt bra skrev han i senaste Amelia-


Det är en myt att män skiter i sina barn, att de inte tar plats, att de är någon annanstans. Den riktiga, avskalade manligheten finns i papparollen. Liksom kvinnligheten till stora delar finns i moderligheten. Men det där får man knappt skriva. Det är tydligen att degradera kvinnor till enbart mödrar. Men i min värld är det ingen degradering. Varför är inte barn, mödrar och fäder, det stora, oerhörda mirakel det är i andra länder? Vem har gjort så att vi fått för oss att moderskap är en tillbakagång till en förlegad kvinnosyn? Vi är fäder och mödrar. Det går inte att genusforska bort det.

http://amelia.se/artiklar/2010/birro-sa-blir-du-en-riktig-man/index.xml  

Andreas Wijk
Denna unge herr Wijk är en glädje att få. Med bilder som glänser och sin otroliga variation och fantasi i klädstil så har man aldrig tråkigt när man läser hans blogg. Sen har han ett otroligt charmigt leende och en sparkle in his eye.


RSS 2.0