En svensk prinsessa



Åh, jag är så glad att en liten flicka har fötts i Sverige idag. En liten prinsessa som ska fortsätta att föra det svenska kungliga arvet vidare. Jag har en väldigt stor respekt för den svenska kungafamiljen och jag tycker de gör ett hedersamt och väl utfört arbete.

"Välkomna hit, tack för ert intresse. Klockan 04.26 föddes en 51 cm lång, 3280 gram tung, väldigt söt prinsessa", berättade Daniel med ett stort leende.

Det fullständiga namnet, prinsessans titel samt vilket hertiginnedöme som hon tilldelats meddelas av morfar kungen under en konselj imorgon, fredag.

Mer information på:


H.M. Drottning Silvia har startat World Childhood Foundation som jobbar med projekt i ca 15 länder i världen. De jobbar bl.a. för gatubarn, barn utsatta för övergrepp och speciellt för utsatta flickor. Två av drottningens många beskyddarskap är ECPAT Sverige som bl.a. jobbar mot barnsexhandel och barnpornografi.

http://www.ecpat.se/

H.K.H. Prinsessan Madeleine arbetar inom World Childhood Foundation, har haft praktik på UNICEF:s huvudkontor och ett av hennes beskyddarskap är Stiftelsen Min Stora Dag som jobbar medatt uppfylla svårt sjuka barns önskedrömmar.

http://www.minstoradag.org/

Även de andra familjemedlemmarna i kungliga familjen gör många bra saker och jag är stolt att det är just de som vi får ha som kungafamilj i Sverige.

Imorgon får vi alltså veta hennes namn, den lilla prinsessan. Jag tror på Fredrika.

Lediga fredagen förra veckan

I fredags hade vi en härlig dag på olika platser. Först körde vi till ett utsiktsställe, Mirador Catarina. Sen åkte vi till Granada. Där köpte vi lite souvernirer och åkte båt och såg lite öar och apor. Vi avslutade dagen med att gå på bio i Managua. Vi såg Jack & Jill. Då fick man skratta lite :) Riktigt härlig dag iallafall!

Vanlig-ovanlig vardag

Såg precis att jag fått ett nyhetsmail från dammsugarpåsar.nu Dammsugare är ungefär så långt från min vardag som det går att komma, så det blev bara komiskt. Jag gillade dock den fina inledningen om vädret som är obligatoriskt i ett svenskt brev:
Nu har vi kommit en bra bit in på det nya året; sportlov och påsklov närmar sig med rasande fart. Kvällarna blir ljusare och soliga dagar hörs fåglarnas kvitter allt tydligare. Det verkar helt enkelt som vi så smått börjar närma oss den efterlängtade våren.

Det tyckte jag var lite gulligt.. Inte illa för att komma från en dammsugarförsäljare!

En annan grej som vi gjorde igår var att baka chokladbollar! De blev lite mer exotiska med färsk cocos hackad av vårt eget fotbollsproffs från Ljungby! Semlor var lite för omständigt men vi kanske gör det en annan dag.






En annan sverige-nica grej som vi har här hemma är att vi har bil på innergården. Vi sitter på innergården och äter och jag tycker det är lite roligt att ha en bil en halv meter bakom sig. OCH det, det är en riktigt nice bil.





En maxad helg med gott

I helgen besökte vi en fattig del i staden som heter Puerta del Cielo (Himmelens port). Den andra delen av vårt team brukar gå dit varje måndag för att leka, be, sjunga och vara med barnen. Vi hade med oss de två nya svenskorna i vårt team plus förstärkning från Bethel, Redding.
Den här stunden då barnen fick be för en kvinna som hade smärta, gjorde mig så rörd. Jag fick tårar i ögonen.
supercute girl.
En liten pojke som heter Rey. Det betyder kung. Han står i utkanten av staden där man kan se ut över alla hus. Hans skjorta är med batman.
Så här kan man bo i Nicaragua.
Utsikt över staden.
Soptippen.
Vi samlade ca 75 barn i kyrkan och de fick måla profetisk konst. Det var underbart att se hur harmoniska de var.
Älskade barn.
Den här lilla pojken var smutsig och hade trasiga kläder, men det fanns en otrolig kreativitet och skicklighet hos honom.
Det härliga teamet från Bethel.
Min kyrka.

All I need is you

Känner doften av regn från mitt fönster, det är en fantastisk doft som jag inser att jag längtat efter i värmen och dammet från vägarna.
Precis som regnet vattnar marken och allt som lever, kommer Gud och släcker vår törst och fyller våra behov.
Det har jag fått vara med om idag. Vi var på hembesök hos flera familjer. Vi bad för en liten tjej med ett ett hjärta som skulle opereras, vi bad för en ung mamma och hennes tårar rann när vi sa att Gud ser hennes inre kamp och när vi fick lägga våra händer på henne och be för henne. Vi bad för en flicka med sjukdom i sina leder och för en man som kommer bli en förebild för sin familj och sin stadsdel.
Vi ber för att vi tror på att Gud kommer med HOPP. Vi ber för att vi ser att Den Helige Ande vill komma med förändring.
Jag tackar för den här dagen, att jag fått vara med och jobba för att Guds rike ska bli större.
Tack för all KÄRLEK du ger. Du är min klippa, min borg och mitt allt. Jag älskar dig.

Grillspett och korsets väg

Saknar just nu:
åka spark
kyla som biter en i kinden
chokladbollar
Idag har jag bland annat:
ätit grillspett
monterat upp två fläktar

pluggat
Ur: "Bortglömd Gud. Den Helige Ande- försummad?" av Francis Chan

"Anden kommer att leda dig in på korsets väg, precis som han ledde Jesus till korset, och det är definitivt inte någon trygg eller underbar eller bekväm plats att vara på. Guds helige Ande kommer att forma dig till den person som du skapades till att vara. Den processen, som ofta är otroligt smärtsam, klär av dig din själviskhet, din stolthet och din fruktan."

Jag måste vara knäpp, för jag blir glad när jag läser och hör sånt här. Disciplin, att dö bort från sitt eget och obekväma situationer. Det kan bara bero på att Guds Ande bor inom mig och att jag gett Honom plats. I really love Him. Jag kan inte leva utan Honom. Det är det som kallas korsets dårskap. Många ser det som att slösa bort sitt liv. Min åsikt är att de stunder då jag känner att jag lever är då jag förstår att Han som har gjort himmel och jord har utvalt mig att gå Hans ärenden. Jag lever inte för mig själv. Det är det enda och bästa livet för mig.

bara massa härliga bilder från helgen

I helgen var vi iväg med klassen på en retreat. Vi åkte några timmar med microbus på svår väg och kom fram till ett ställe dit vi varit en gång tidigare. Det som var fint var när vi gick ut på piren vilket var lovley!
MAAT!
Två mysiga bröder vilar i hängmattan
Mina fina nicaraguanska vänner
Härliga Anielka
Omgivningen i San Fransisco Libre
Du ska få se..
mhhm!
Båt med vulkan i bakgrunden
bonito
kyrkan/huset där vi bodde
hejdå!

inspiration: syster

Blev inspirerad av min lillasyster så nu har jag också blivit klippt! 
Vill inte riktigt inse det än så därför har jag haft håret uppsatt idag :P
Det hände så snabbt, han frågade hur jag ville ha det och då jag tänkt på
halvlugg innnan så tänkte jag att jag kanske skulle göra det, men jag
sa att jag inte visste, utan att han fick göra som han ville och så bara:
KLIPP!
...så var det gjort. Nu bearbetar jag det alltså..
jag och min lillasyster som numera vet allt om varann via bloggar, skype och mail. önskar vi kunde va närmare!

RSS 2.0