Dumpster diving & Boosta ditt ego?

Hittade en intressant sida. CAMINO inspiration för smartare livsstil. De har ett magasin och deras tänk är Ekologiskt - Energisnålt - Klimatsmart - Miljömärkt - Second Hand - Fair Trade. De har även bloggare som gör intressanta inlägg och ett klipp som jag hittade var detta: http://www.youtube.com/watch?v=l-2ihrfwr-w&feature=player_embedded

 

Handlar om en kille (Carl Åkesson) som uppskattar att han sparat ca 24.000:- (!) i matpengar på sex månader på att plocka mat som affärer slänger i containrar. Bra initiativ för start till debatt om hur vårt samhälle är uppbyggt och hur vi icke-förvaltar våra pengar i västvärlden. Har bara hört lite om dumpster diving förut, undrar om detta fenomen är något som görs av många människor i Sverige som en protest-grej mot att affärer slänger så mycket mat.

 

Kommer ihåg storyn för ett par år sen om ett visst företag som lagt ut gift i sina sopor för att hemlösa inte skulle plocka mat i deras containrar. Vilken fruktansvärd människosyn... Vet av erfarenhet att det finns flera företag som är väldigt generösa och dagligen skänker bl.a. bröd till hjälporganisationer som Hela människan Västerås och S:ta Klara kyrkas arbete. Det borde finnas fler såna företag, ja, alla borde göra det.

 

Och grejen är att, vi behöver inte sitta och klaga på alla rika personer och företag som inte bidrar till att hjälpa människor i nöd. Visst kan vi skriva, uppmärksamma och starta debatt om detta, men vad man glömmer är att

det måste börja med dig.

Även om du har en liten plånbok och kanske precis så du klarar dig den här månaden så kan du ge en del av dina pengar till någon som behöver dem bättre än du. Häromdan köpte jag Situation Sthlmhttp://www.situationsthlm.se/ en tidning som säljs av bl.a. hemlösa i Stockholm, Västerås och några andra ställen. Kostar 40kr varav hälften går till säljaren. Och det finns så mycket mer du kan göra!! Bara fantasin och ditt ego som sätter gränser..

 

Så istället för "Boosta ditt Ego", jag gillar bättre "Others first!"




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0